5 greşeli frecvente în alegerea pantofilor pentru birou – pentru EL

Săptămâna trecută am deschis capitolul destinat unei abordări vestimentare corecte pentru zilele petrecute la birou. Continuăm incursiunea, așa cum am promis, cu cele mai frecvente greșeli pe care le fac bărbații când își aleg pantofii de birou și desigur, care sunt piesele indicate pentru o ținută office impecabilă.

DSC_0881

Pantofii sport – ca și în cazul doamnelor, pantofii sport nu sunt indicați într-o ținută office, decât în măsura în care vorbim despre o zi de vineri, unde ținuta este mai lejeră (excludem din start locurile de muncă fără dress code sau cu un dress code ultra-relaxat, întrucât în acest caz nu mai putem vorbi despre o ținută office). Există câteva alternative versatile pe care poți miza, însă sub orice formă nu trebuie să alegi pantofii sport de alergat sau de sală. Sneakerșii din piele, cu o talpă modernă, nu foarte groasă, contrastantă cu nuanța pantofilor, sunt o variantă pentru ținutele office casual.

Pantofii colorați puternic – deși majoritatea bărbaților se feresc de culori vibrante, există adepți ai nuanțelor ”flash”, care vor alege chiar și pentru o zi la birou o pereche de pantofi foarte colorați. Este o greașeală în ținutele business, dar îi poți purta oricând în timpul liber. Dacă te-ai săturat de culorile clasice, alege un model de pantofi într-un duo de tonuri discrete, cum sunt cei în combinația albastru-maro.

DSC_0886

Mocasinii & boat shoes – acestor pantofi le-am dedicat un spațiu separat și vom relua subiectul cât de curând. Extrem de comozi, moderni și chiar chic, aceste categorii de pantofii sunt destinate în principiu tot ținutelor casual, din timpul liber. După cum și denumirea indică, boat shoes, au fost destinați yachtingului. Este adevărat că designul adaptat al acestora permite astăzi ca ei să fie purtați într-o diversitate de outfit-uri și de contexte, departe de malul mării. Insă, dacă vorbim de o ținută de birou clasica, dress code-ul nu include și acest gen de pantof. Iți recomand în schimb o pereche de loaferi, cu un design masculin și versatil, cu o alură suficient de seriosă, dar în același timp mai relaxată ca un pantof derby.

Sandalele – probabil că nu sunt pe prima poziție în lista domnilor atunci când își compun ținuta de birou, însă nu ar trebui să fie deloc în zona dress code-ului office. Modelele actuale de sandale arată extrem de bine cu un costum masculin cambrat, perfect croit pe corp, însă pentru mediile office clasice, pantoful închis rămâne cea mai bună opțiune.

DSC_0907

 

O greșeală ce nu ține atât de stil, cât de modul în care îți faci cumpărăturile este alegerea numărului corect. Pantofii pe care îi porți la birou trebuie să fie comozi, pe lângă aspectuoși. Iți petrece multe ore cu ei și ai nevoie de confort, astfel că alegerea mărimii potrivite este esențială pentru a încheia ziua fără dureri. Nu cumpăra nici pantofi strâmți, cu gândul că se vor lăsa, nu lua nici pantofi largi, întrucât și aceștia vor deveni incomozi și vor avea și un aspect neplăcut încălțați.

Sperăm că te-am ajutat și că dacă aveai întrebări legate de ținuta business și pantofii adecvați, le-am răspuns cu succes!

Modelele de pantofi prezentate fac parte din categoria ” Așa da!”și le poți achiziționa din magazinele IL PASSO și de pe shop-ul online www.ilpasso.ro!

Leave a Reply