5 greşeli frecvente în alegerea pantofilor pentru birou

DSC_0689

Dacă ar fi să facem un top al celor mai îmbrăcate ţinute, cu siguranţă cea mai uzuală ţinută este cea pe care o porţi la birou. De aici şi importanţa pe care trebuie să o acorzi vestimentaţiei business. Aceasta nu te reprezintă doar pe tine, ci şi compania unde lucrezi, iar în funcţie de aceasta din urmă îţi poţi compune ţinutele office, mai sobru sau mai relaxat.

Pentru că pantofii sunt esenţiali în aspectul final al outfit-urilor tale, îţi propun să vedem împreuna ce greşeli trebuie să eviţi atunci când te îmbraci pentru birou.

1. Pantofi prea înalţi – Indiferent că ai un job care presupune munca la birou sau unul care implică deplasări, vei purta pantofii cu care pleci de acasă pentru cel puţin 8 ore. Pantofii prea înalţi nu sunt indicaţi la birou pentru că inevitabil, la sfârşitul zilei, vor deveni inconfortabili, iar tu te vei alege cu dureri de picioare. In plus, pantofii cu tocul foarte înalt sunt mai potriviţi unor ţinute elegante, de ieşit în oraş. Ei pot fi prea ostentativi pentru o ţinută de birou.

Alege mai degrabă o pereche de pantofi cu toc mediu, ideali pentru confort prelungit pe tot parcursul zilei.

DSC_0627 DSC_1004

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Pantofii ultra-coloraţi – DA, se poartă pantofii coloraţi, însă pentru birou, este de preferat să alegi un model uni, dacă nu unul într-o nuanţă neutră. Dacă te-ai plictisit de veşnicul negru sau nude, poţi alege o pereche de pantofi coloraţi , dar uni. Mergi pe nuanţe de verde, galben,  albastru (fie el bleu, bleumarin sau albastru intens), roz pal, etc. şi păstrează pantofii cu o combinaţie de culori puternice pentru o ieşire în oraş.

DSC_0653

3. Pantofii cu accesorii metalice – Incă un item foarte cool şi modern, pe care îl poţi avea în garderobă, însă pe care nu ţi-l recomand la birou. Aplicaţiile metalice (capse, ţinte, catarame) sunt un pic cam agresive pentru o ţinută ce se doreşte sobră şi neutră. Sunt însă ideali pentru o petrecere hot de weekend! Poți alege în locul lor o pereche de pantofi clasici, cu un detaliu metalic subtil, cum este un logo.

DSC_0673

4. Sandalele tip papuc – chiar dacă sunt un must have al sezonului cald şi ridicaţi la rang de vedetă anul acesta, sandalele tip papuc (tip Birkenstock), sunt departe de a fi potrivite la serviciu. Sandalele sunt acceptate în ţinutele office, însă nu acest model. Poartă-l însă la orice ţinută casual de vară, în timpul liber.

5. Pantofii sport – aici trebuie să menţionez că nu orice pantof sport este considerat o greşeală sau mai bine spus, sunt şi modele pe care le poţi purta la birou, cu precădere în deja clasicul „Casual Friday”. Ce nu ar trebui să porţi niciodată în ţinutele office sunt pantofii sport clasici, cei destinaţi efectiv activităţii sportive. Poţi alege însa pantofi sport tip sneakers, cu o alură modernă, care se potrivesc perfect unei perechi de pantalon tip costum şi unui sacou asortat. Mai mult, cu aceştia vei obţine un look reuşit şi original, potrivit şi la serviciu.

DSC_0014-2

Selecția de poze pe care am făcut-o pentru tine reprezintă alternativele ” Așa DA!”, pe care le poți găsi în noua colecție IL PASSO pentru primăvară/vară 2016.

Leave a Reply