Bagtionary- Dictionarul explicativ al Gentilor

posted in: Uncategorized | 0

 

Ca si in cazul articolului privind diferitele tipuri de pantofi si felul in care acestia sunt cunoscuti in limbajul de specialitate, revenim astazi la capitolul genti.

Genti. Posete. Serviete.

Indiferent de cum vrei sa le numesti un lucru este sigur, fiecare tip de geanta are o denumire proprie in functie de caracteristicile ei (in special referitoare la forma). Asadar, daca vrei sa stii exact ce cumperi, mai ales atunci cand comanzi online, te sfatuim sa citesti cu atentie randurile de mai jos.

Bucket bag – Cu o denumire inspirata din forma rotunda si adanca a ulcioarelor, geanta tip “bucket” este ideala si practica atunci cand doresti sa iti depozitezi elementele necesare pentru a-ti desfasura activitatea intreaga zi. Inchiderea este de tip siret iar partea tip “cross-body” faciliteaza purtarea lejera a acesteia.

In functie de marimea ei, geanta stil “bucket” poate fi purtata atat ca accesoriu de zi cat si de seara.

1_5705

Geanta dama tip “bucket” IL PASSO MAGDA

1_6725

Geanta dama Trussardi Jeans Bangkok Bucket este disponibila inmagazinele IL PASSO din AFI PALAS COTROCENI, BANEASA, PROMENADA, PALAS MALL IASI,CITY PARK CONSTANTA sau online pe www.ilpasso.ro

Tote bag – Acest tip de geanta este unul dintre modelele predominante din garderoba doamnelor si domnisoarelor datorita designului foarte ofertant. O caracteristica a acestui tip de geanta poate fi lipsa modalitatilor de inchidere (aspect mai rar intalnit in ultima vreme) si manerele scurte. Geanta tip “Tote bag” este construita din piele sau materiale dure.

1_5509

Geanta dama tip “tote” IL PASSO EDITH VIII

1_6219

Geanta dama tip “tote” IL PASSO EDNA

Shopper bag – Similara gentii “Tote” datorita dimensiunilor mari si a baretelor scurte, geanta tip “shopper” sau de cumparaturi este realizata din materiale cu texturi moi si fara intaritura.

1_5665

Geanta dama tip “shopper” IL PASSO HARLEY

1_6836

Geanta dama tip “shopper” ANNITA

Hobo bag – De dimensinuni mari si cu o forma similara unei luni semipline, geanta tip “Hobo” este realizata din materiale tipic fluide si manere lungi pentru a facilita purtarea pe umar. Datorita texturii, acest tip de accesoriu poate fi recunoscut dupa tendita de a se aplatiza atunci cand este lasata de pe mana.

Variind in dimensiuni (de la marimi mici pana la foarte mari), geanta si-a atrasa denumirea de hobo deoarece se aseamana cu binecunoscutele batiste legate de o bara de lemn pe post de bagaj.

1_5223

Geanta dama tip “Hobo” IL PASSO DARLEEN

Backpack – Recunoscut si dupa denumire de Ruscsac, acest tip de acccesoriu a devenit un element necesar si actual pentru o mare majoritate a iubitorilor de moda. De la modalitati de purtare traditionale – cu barete ce il fixeaza pe spate – sau cu extra bareta de mana, acest tip de geanta difera in dimensiuni, texturi si design.

1_4967

 

Geanta dama tip “ghiozdan” IL PASSO LAKITA

1_5644

Geanta dama tip “ghiozdan” IL PASSO EUSTOLIA

Minaudiere – Stil de geanta tip plic, in special pentru seara, cu decoratiuni ample si fara modalitati de sustinere stil maner.

1_6674

Geanta dama tip “minaudiere” IL PASSO ERNESTINE

Leave a Reply