Mini dictionar explicativ al pantofilor

posted in: Pantofi & Accesorii | 0

Pantofi, ghete sau balerini, acestia sunt termenii cei mai utilizati de doamne si domni atunci cand pornesc in cautarea perechii dorite de incaltari; exista insa momente in care ne dorim sa gasim un model specific si de cate ori nu ni s-a intamplat sa realizam ca rezultatele cautarii nu coincid cu ceea ce doream sa gasim initial?

In realitate, cum bine stim deja, exista diferite tipologii de incaltaminte care se inscriu doar generic in grupa pantofilor, iar multi dintre “vanzatorii” de astfel de accesorii ii denumesc si recunosc dupa subcategoria exacta in care se incadreaza.

Prin urmare, daca vrei sa afli cum sa cauti si sa gasesti perechea potrivita de pantofi, online sau offline, citeste randurile ce urmeaza pentru un scurt tur al “Dictionarul explicativ al pantofilor”.

 

  1. Ankle Wrap: Tipologie de pantofi cu bareta in jurul gleznei ce fixeaza incaltamintea si ofera un plus de stil designului.

2_5712

Pantofi dama IL PASSO MARYANNE

 

2. Brogue (wingtip): Traditional derivat din denumirea galica Brog, pantofii din aceasta subcategorie sunt recunoscuti prin multitudinea de bucati de piele, decorative sau de constructie, utilizate in realizarea designului.

2_4739

Pantofi dama IL PASSO GERMAINE

 

3. Mary Jane: Cunoscuti in cultura americana ca si “pantofi de bar”, pantofii Mary Jane se deosebesc prin decupajul adanc, aferent partii superioare piciorului, caruia i se adauga o bareta de sustinere si decor. Traditional, acestia se purtau cu sosete lungi.

2_1140

Pantofi dama IL PASSO SONDRA

 

4. Mocasinii: Purtati initial de Amerindieni, mocasinii sunt pantofi fara toc realizati integral din piele, cu limba ridicata si atasata unei bucati de material (piele) in forma de “U”.

2_6133

Pantofi dama IL PASSO HEIDI

 

5. Mules: Incaltaminte caracterizata prin lipsa bucatii de material aferenta calcaiului (backless), avand mereu partea din fata inchisa (closed-toe). Aceasta poate fi cu toc sau fara toc.

2_5672

Pantofi dama IL PASSO HAZEL

 

6. Oxford: Pantofii Oxford sunt caracterizati prin carambii inchisi/cusuti si distanta foarte mica intre gaurile sireturilor. Initial acest stil de incaltaminte se realiza predominant in culoare negru si se purta atat la birou cat si la evenimente formale, insa o data cu ascensiunea lor in lumea modei, modelele realizate si stilizarea acestora a devenit din ce in ce mai versatila.

2_4802

Pantofi Dama IL PASSO MISHA

 

7. Peep-toe: Pantofi cu partea din fata decupata, ce expune in principal degetul mare al piciorului. Acest tip de incaltaminte poate aparea in categorii precum sandale sau pantofi.

2_5390

Pantofi dama IL PASSO AGATHA

 

8. Sandale cu tocul structurat: Sandale clasice cu toc scobit sau modelat in forme atipice fata de modelele deja cunoscute. Acest tip de structura nu se refera doar la tipologiile de tocuri modelate integral, ci si la cele ce au decoratiuni aplicate.

2_5800

Sandale dama IL PASSO ANNETTE

 

9. Sling Back: Incaltaminte similara pantofilor tip “mules”, cu o bareta pe partea din spate ce foloseste ca mecanism de sustinere a calcaiului. Acest tip de incaltaminte poate fi cu toc sau fara toc.

2_6430

Sandale dama IL PASSO MIREILLE

 

10. Slip-on (Espadrile): Aceasta categorie de incaltaminte este caracterizata de lipsa fermoarului sau a mecanismelor de inchidere. Se trage pe picior cu lejeritate datorita materialului elastic din extremitatea superioara a pantofului.

2_41_2

Pantofi sport dama IL PASSO LOLA

2_5344

Pantofi dama IL PASSO OLGA

 

11. Spectator shoes: Incaltaminte reprezentata prin tocul foarte jos si combinatia intre pantofii oxford si brogue; particularitatea acesteia este redata de contrastul de culori din design.

2_5736

Pantofi barbati IL PASSO OLIVER

 

12. Stiletto: Pantofi caracterizati prin particularitatea tocului inalt si foarte subtire, ce poate varia intre 2.5 cm si 15 cm (pentru incaltamintea cu platforma). Modelele de pantofi cu astfel de toc, insa cu inaltime mai mica de 2 cm se numesc “kitten heels”.

2_5442

Pantofi dama IL PASSO CLAUDINE

 

13. Skimmers: Acest model de pantofi este similar balerinilor, insa are ca particularitate botul ascutit.

2_5479

Balerini Dama IL PASSO ESSENTIAL GWEN

 

 

Leave a Reply